Costa Dorada

De Costa Dorada (Gouden Kust) ligt in de Spaanse provincie Tarragona, even ten zuiden van Barcelona. De kust wordt afgebakend door Tarragona in het noorden en de delta van de rivier de Ebre in het zuiden. In totaal is de kustlijn van de Costa Dorada ruim 200 kilometer.

De Costa Dorada is over het algemeen zeer geschikt voor kinderen vanwege de brede stranden en het ondiepe water. Dit maakt deze kuststrook tot een prima bestemming voor gezinnen met kinderen. Het themapark Port Aventura is één van de andere attracties waar de jeugd zich prima zal vermaken.

Dorpen en steden
Tijdens uw verblijf aan de Costa Dorada rijdt u makkelijk naar Barcelona, wat een dagtocht wel erg aantrekkelijk maakt. In de stad Tortosa vindt u prachtige monumenten uit de Middeleeuwen, in Renaissance-, barok en moderne stijl. Het kasteel van Zuda is ook een bezoekje waard.

Ook is het mogelijk om mooie routes af te leggen. Die van Los Monasterios del Císter is zeer beroemd. De route voert langs de kloosters van Santes Creus, Poblet en Vallbona de les Monges. Ook bezoekt u het Romeinse monument Arc de Barà en het pittoreske dorpje Roc Sant Gaietà.

Andere attracties aan de Costa Dorada zijn de wijngaarden, waar u van harte welkom bent om de wijnen te proeven. Dus waar wacht u nog op? Boek vandaag nog uw vakantie naar La Torre del Sol!