Mont-roig del Camp

Camping La Torre del Sol ligt bij de plaats Mont-roig del Camp. Deze plaats, met een inwonertal van bijna 13.000, bestaat uit twee delen: de historische plaats en de strandwijk Miami Platja. De plaats zelf, die enigszins landinwaarts ligt, moet het hebben van de teelt van noten en olijven, terwijl Miami Platja van het toerisme leeft.

Van het oude kasteel van Mont-roig del Camp is helaas niets meer over. Op de resten werd in de 16e eeuw een kerk in gotische en Renaissance-stijl gebouwd. U vindt er het Centro Miró, dat aan de gelijknamige schilder is gewijd, die hier vanaf 1911 meerdere maanden per jaar doorbracht. Ook beschikt het dorp over de kerk van Sant Miquel de Mont-roig en een klooster.

Bezienswaardigheden in de omgeving
Mont-roig del Camp is een prima basis voor uw vakantie. Op Camping La Torre del Sol zit u comfortabel, met toegang tot een heerlijk strand en allerlei faciliteiten. Ook voor uitstapjes in de regio heeft u een strategische locatie uitgezocht. Zo zijn er diverse musea aan Dalí besteed en vindt u heel wat van zijn bouwwerken in het prachtige Barcelona. Lees hier meer over de bezienswaardigheden aan de Costa Dorada van Spanje.